0 100 92 1

Test: Bosch WAU28UE9SN - Beste mellomklassemodell i test

Stillegående vaskemaskin som lar deg forkorte programmene

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Mellomklasse Type: Frontmatet Energiklasse: C Kapasitet: 9 kg Lydnivå: 48 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 84,8 x 59,8 x 59 cm Vekt: 70 kg

Bosch WAU28UE9SN er en vaskemaskin som rommer en nokså solid mengde vask, 9 kg. Det finnes selvfølgelig maskiner med en enda større trommel, men selv for en familie bør kapasiteten på 9 kg være god nok. Skulle vaskekurven begynne å flyte over, har Bosch en funksjon som heter VarioSpeed, der lengden på programmene kan forkortes betydelig (maksimalt med 65 %), noe som gjør det lettere å håndtere større mengder på kortere tid.

På fremsiden er det et digitalt display som tydelig viser informasjon om gjenværende tid, valgt program og mer. Trommelen har et spesielt mønster for å minimere slitasje på klærne, og maskinen kan justere mengden vann som brukes, avhengig av hvor mye tøy du har lagt i.

Kunne hatt flere programmer
Denne vaskemaskinen får generelt høye karakterer av både testere og kjøpere. Svenske Råd & Rön gir den karakter 68 av 100 med særlig ros av vaskeresultatet og hvor godt den sentrifugerer. Det kjøperne er mest fornøyd med, er at den er stillegående.

På den andre siden opplever enkelte som har kjøpt den, at programutvalget føles begrenset, og at VarioSpeed-funksjonen bare fungerer på noen av programmene, reduserer også helhetsinntrykket. Hos svenske Råd & Rön er det hovedsakelig lengden på programmene og skyllingen av syntetiske plagg som gir minus i margen.

  • God kapasitet
  • Enkelte programmer kan forkortes
  • Stillegående
  • Noen kjøpere opplever programutvalget som begrenset
  • Ikke den beste skyllingen av syntetiske plagg
92

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Experttest av 74 tvättmaskiner

Elgiganten
Kundrecensioner av Bosch WAU28UE9SN