0 100 94 1

Test: Bosch SMV68MD02E - Beste oppvaskmaskin

Produkt: Oppvaskmaskin Kategori: Oppvaskmaskin med standardbredde Type: Integrert Kapasitet: 14 kuverter Lydnivå: 42 dB Energiklasse: A++ Justerbar overkurv: Ja Lengde (Mål): 81,5 cm Bredde (Mål): 60 cm Høyde (Mål): 55 cm Vekt: 42 kg Vannforbruk per oppvaskkjøring: 9,5 liter

Bosch SMV69MD02E er en stillegående oppvaskmaskin. I standardmodus er lydnivået på 42 dB, men den kan også kjøres i en ekstra stille modus som demper lyden videre ned til 39 dB. Skulle du ha ekstra hastverk, kan du også forkorte tiden på programmet med opptil 66 %. 

Å få glass helt rent er ikke det enkleste, men SMV68MD02E har et spesialprogram for glass som vasker på 40 grader, justerer spyletemperaturen og forlenger tørketiden. Maskinen er så mild mot glass at du kan til og med kan la den vaske fine krystallglass.

Ellers har den et intensivprogram for kasseroller, en funksjon for automatisk justering av vannforbruket etter hvor skitten oppvasken er, og en dør uten håndtak som åpnes med et enkelt trykk på fremsiden. Maskinen projekterer vasketiden på gulvet.

Ikke alt blir like rent

Råd & Rön gir denne oppvaskmaskinen 69 av 100 poeng. De mener blant annet at den er veldig bra på å tørke bestikk og glass, både på standardprogram og øko-program. Også tallerkener tørker den bra. Ser man på oppvaskresultatet, klarer den det meste på en god måte.

Råd & Rön gir imidlertid lavere karakterer for hvor god maskinen er på å vaske kasseroller, og tørkingen av disse får lavest mulig vurdering. Testerne er også av den oppfatning at maskinens hoved- og økoprogrammer er for lange. De gir også minus for en lite brukervennlig oppvaskmiddelluke.

Samlet sett blir dette vår testvinner for denne prisklassen.

  • Stillegående
  • Håndtaksløs dør
  • Spesialprogram for glass
  • Dårlige karakterer på rengjøring av kasseroller i test
94

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - februari 2019
Test av 135 diskmaskiner

Tretti 
Kundrecensioner av Bosch SMV68MD02E