0 100 90 1

Test: ASUS RT-AC88U - En skikkelig kraftpakke

Prisklasse: Premium Wifi-standard: 802.11ac Trådløs sikkerhet: WEP, WPA, WPA2, WPS Minne: 128 MB RAM: 512 MB Prosessor: 1,4 GHz Overføringshastighet: 3167 Mbps Frekvensbånd: 2 Brannmur: Ja USB: 3.0 Antall LAN-porter: 8 Antall antenner: 4

Hvis du har behov for å koble flere enheter til ruteren med ledning, kan ASUS RT-AC88U være noe for deg. Den har hele åtte LAN-porter, som bør dekke de fleste behov. En av LAN-portene kan brukes som en ekstra WAN-port, og du kan også kombinere to LAN-porter for å få en raskere tilkobling.

Som de fleste rutere i dag har den doble frekvensbånd og kan oppnå en total overføringshastighet på hele 3167 Mbps. Prosessoren er dobbelkjerne og ligger på 1,4 GHz. Det er ingen mobilapp for å gjøre innstillinger på ruteren, men dette kan gjøres via en nettbasert tjeneste.

En testfavoritt

I sin test sammenligner Cnet denne ruteren med luksusbilmerket Lexus. På tidspunktet for testen var det den raskeste ruteren Cnet hadde testet. Testeren gir også mye ros til brukergrensesnittet, som han beskriver som svært funksjonsrikt og lett å bruke. Det gis også pluss i margen for antallet LAN-porter.

Minuspunktene er få, men testeren bemerker blant annet plasseringen av USB 3.0-porten, som sitter på forsiden av ruteren, noe som kan føre til et skikkelig ledningsrot hvis man velger å koble en skriver eller harddisk til ruteren. Testeren mener også at ruteren er dyr, men likevel at den er verdt prisen.

  • Dual band
  • Stabil tilkobling
  • 8 LAN-porter
  • Ikke helt praktisk plassering av USB 3.0-porten
90

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Cnet - december 2015
Experttest av ASUS RT-AC88U