0 100 92 1

Test: ASUS RT-AC66U - Beste budsjettruter

Rask, men eldre USB-standard

Prisklasse: Budsjett Wifi-standard: 802.11ac Trådløs sikkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 128 MB RAM: 256 MB Prosessor: 700 MHz Overføringshastighet: 1750 Mbps Frekvensbånd: 2 Brannmur: Ja USB: 2.0 Antall LAN-porter: 4 Antall antenner: 3

Denne ruteren har en innebygd plattform for tilkobling til skytjenesten ASUS AiCloud som gjør ruteren til en skyserver for deling av filer og annet. Installasjonen av ruteren er veldig enkel. Første gang du åpner nettleseren etter at du har koblet til ruteren, sendes du til en konfigurasjonsside der du velger brukernavn og passord, så er alt klart.

I tillegg til å fungere som ruter kan den også fungere som bro og tilgangspunkt. Ellers har ruteren to frekvensbånd, doble USB-porter av typen USB 2.0 og en innebygd brannmur. Den har også fire LAN-porter og tre avtakbare antenner. I likhet med de fleste rutere har den statuslamper for eksempelvis nettverksstatus.

Gode resultater i hastighetstest

RT-AC66U får 4 av 5 i vurdering hos Trusted Reviews. Testeren gir den blant annet ros for den veldig enkle installasjonsprosessen, og for at brukergrensesnittet er så intuitivt. Ruteren får også gode resultater i en hastighetstest og var på testtidspunktet den raskeste 802.11ac-ruteren som Trusted Reviews hadde testet.

Det Trusted Reviews har å bemerke, er at ruteren mangler USB 3.0, noe testeren imidlertid medgir er et mindre problem, og at skytjenesten ikke fungerer like bra som hos enkelte av konkurrentene. Når det gjelder estetikken, mener testeren at denne ruteren ikke er like subtil i designet som enkelte konkurrerende modeller.

Denne ruteren blir vår testvinner i budsjettklassen.

  • Dual band
  • Enkel installasjon
  • Intuitivt brukergrensesnitt
  • Har ikke USB 3.0
92

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Trusted Reviews - juli 2013
Experttest av ASUS RT-AC66U