0 100 86 1

Test: Makita PLM5121N2 - Tung, men selvgående

Produkt: Gressklippere Kraftkilde: Bensin Klippeflate: 1800 m² Oppsamler: Nei Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 2,6 kW Klippebredde: 51 cm Maks. klippehøyde: 7 cm Antall høydemoduser: 5 stk Lydnivå: 95.1 dB Vekt: 31 kg

Denne modellen er relativt tung med en vekt på 31 kg, men den er også selvgående, noe som gjør den lettere å kjøre. Klippebredden på 51 cm gjør gressklippingen effektiv. Dessverre har denne modellen ingen oppsamler, men fungerer i stedet med såkalt bioklippping, der gresset finstrimles og strøs utover plenen.

Den anbefalte maksimale klippeflaten er 1800 m², som er egnet for små og mellomstore hager. Klippehøyden kan justeres i fem trinn, og også håndtaket kan justeres i høyden. Det kan også foldes ned for enklere oppbevaring.

Etterlater ikke noe godt resultat

Which? har både gode og dårlige ting å si om denne gressklipperen. De synes den jobber raskt og håndterer bakker og ujevne underlag på en god måte. Testeren rapporterer også at gressklipperen fungerer godt på fuktig gress, selv om det avklipte, våte gresset har en tendens til å bli sittende fast i utkastet.

Bioklippingen er en annen ting som Which? ikke er helt fornøyd med, da de opplever at gressklipperen har den uvanen å kaste ut det klipte gresset i en klump på plenen. Under testen hendte det også at gressklipperen hadde problemer med å håndtere langt gress.

  • God klippebredde
  • God klippeflate
  • Ikke så god fordeling av avklipt gress
  • Tung og dyr
86

Disse testene har vi gjennomgått

Which? - april 2018
Experttest av Makita PLM5121N2