Test: Wolf-Garten A 340 E - Tilfører plenen næring

Produkt: Gressklippere Kraftkilde: Strømledning Klippeflate: 250 m² Oppsamler: Ja, 30 liter Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 1,4 kW Klippebredde: 34 cm Maks. klippehøyde: 6 cm Antall høydemoduser: 6 stk Lydnivå: 96 dB Vekt: 14 kg

Denne gressklipperen har tre forskjellige systemer for håndtering av gressavfall: Enten havner gresset i oppsamleren, kastes ut bak eller finstrimles og strøs utover gressplenen igjen, såkalt bioklipping. Sistnevnte funksjon er bra på den måten at man "gjødsler" plenen med det klipte gresset.

Håndtaket er justerbart i høyden og kan foldes sammen for lettere oppbevaring. Klippehøyden stilles inn med en liten spak på siden av klipperen og har et patentert system for å sikre at man aldri kjører over strømledningen. Et dødmannsgrep over hele håndtaket er praktisk fra et sikkerhetssynspunkt.

Lett å kjøre og enkel å bruke

Wolf-Garten A 340 E får relativt gode vurderinger fra Which?, som blant annet mener at dette er en lett gressklipper som er lett å håndtere, og som klipper bra. De synes også den er bra på bioklipping, og at oppsamleren er lett å tømme. Samlet sett mener de den er veldig enkel å bruke.

De mener imidlertid at den er best egnet for mindre plener, blant annet fordi klippebredden gjør at det tar lang å komme over en større plen. De er også av den oppfatning at ledningens lengde på 15 meter betyr at du er heldig hvis du slipper å hente ut skjøteledningen for å fullføre jobben.

  • Lett å kjøre
  • Enkel å bruke
  • Klipper bra
  • Best egnet for mindre plener
86

Disse testene har vi gjennomgått

Which? - februari 2016
Experttest av Wolf Garten A340E

Cool Blue
Kundrecensioner av Wolf Garten A 340 E

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare