Test: Tristar AC-5529 - Beste bærbare klimaanlegg i test

Et veldig bra bærbart klimaanlegg for hjemmebruk

Produkt: Bærbare klimaanlegg og luftkjølere Kategori: Bærbart klimaanlegg i mellomklassen Romareal: 80 m² Viftehastigheter: 2 Fjernkontroll: Ja Maks. lydnivå: 65 dB Kjølemiddel: R290 Vanntank: Ja Luftfukting: Nei Luftavfukting: Ja Luftrensing: Nei Størrelse (Høyde): 87,8 cm Størrelse (Bredde): 37,3 cm Størrelse (Dybde): 31,8 cm

Med Tristar AC-5529 har du 3 forskjellige driftsmoduser: kjøling, tørking og vifte. I tørkemodus kan enheten avfukte opptil 1,2 liter vann per time. Vanntanken rommer en halvliter vann, og det er en indikator som viser at den er full.

Viftehastigheten er justerbar i tre trinn, og det finnes også en justerbar temperatur. Enheten kan kjøle rom på opptil 80 m² (bra til hjemmebruk), og lydnivået er 65 dB, noe som ikke er noe utenom det vanlige, men samtidig ikke helt stillegående. Hvis du er ute etter et veldig lite bærbart klimaanlegg, for eksempel for en campingvogn, er dette kanskje ikke den riktige modellen, siden høyden er 87,8 cm.

Ventilasjonsslangen er ikke særlig pen

Tristar AC-5529 kåres til beste bærbare klimaanlegg i test i magasinet Bygga Hus. De beskriver det som generelt lett å manøvrere, og de kunne måle en kontinuerlig temperatursenking på omtrent 1 grad i timen. De synes også at håndboken er lett å forstå seg på.

De savner imidlertid et digitalt display på fjernkontrollen som forteller hvilken innstilling man har valgt, og de synes ikke at slangen for utblåsing av varmluft som trekkes ut gjennom vinduet, er altfor pen. De peker også på at man må vri hele enheten hvis man vil endre retningen enheten blåser i.

Alt i alt er dette imidlertid en velfungerende og prisgunstig bærbar luftkondisjoneringsvifte som gir en god kjøleeffekt. Perfekt for kjøling av en leilighet eller overetasjen i en normalstor villa på varme sommerdager.

  • Kjøler bra
  • Vannivåindikator
  • Fjernkontroll
  • Iøynefallende ventilasjonsslange
  • Nokså høyt støynivå
91

Disse testene har vi gjennomgått

Bygga Hus - juli 2017
Experttest av 5 luftkonditioneringar