0 100 90 1

Test: Stromer ST2 Syno - Beste unisex-sykkel

Ikke bare en el-sykkel

Produkt: El-sykkel Rammetype: Unisex Modellår: 2016 Antall gir: 20 Støtdempere: Nei Bremsetype: Skivebrems Vekt: 29,4 kg Spenning: 48 V Motoreffekt: 500 W Makshastighet: 45 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 17 Ah Ladetid: 8 timer Maksimal rekkevidde: 180 km

Stromer ST2 Syno er i utgangspunktet ikke en el-sykkel rent teknisk. Ved hjelp av el-driften kan den kjøre i hastigheter på opptil 45 km/t, noe som betyr at den er klassifisert som en klasse 1-moped. Dette innebærer at den medfører krav til førerkort og at man må ha trafikkforsikring på den. Den krever imidlertid likevel at man tråkker og har ingen selvgående el-drift.

Den har en virkelig et iøynefallende design. Både batteri, belysning og turcomputer er fullt integrert i rammen. Batteriet kan løsnes ved å åpne en dør. Rekkevidden er opp til 180 km, noe som er smått fantastisk. Batteriet trenger imidlertid åtte timer for å lades helt opp igjen når det først er tomt.

Mobilen forteller hvor sykkelen er

Alle sykkelens funksjoner styres av en berøringsskjerm eller med en tilhørende smarttelefonapp. Med denne kan du også finne sykkelen hvis du har glemt hvor du satt den, og også sperre den hvis den skulle bli stjålet. Du kan også installere oppdateringer eller utføre diagnostikk via telefonen. Ellers finnes det totalt 20 gir å velge mellom.

Stromer ST2 Syno får høye karakterer fra M3, delvis på grunn det pene designet og for hvor brukervennlig turcomputeren er. Testeren mener også at kjøreopplevelsen er rask og helt sømløs, og han opplever også sykkelen som godt balansert.

M3 har veldig få ting å bemerke negativt. Testeren trekker imidlertid litt for den svært høye prisen, men ikke uten at han mener at prislappen føles noe mer rettferdiggjort hvis man ser på hva man faktisk får for pengene. Totalt sett blir den likevel vår testvinner i denne kategorien.

  • Lang rekkevidde
  • Fjernstyring
  • Berøringsskjerm
  • Veldig dyr
  • Faller under de samme trafikkreglene som en moped
90

Disse testene har vi gjennomgått

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar