0 100 95 1

Test: Stihl RE 129 Plus - Kraftig høytrykksspyler med lang, slitesterk slange

Prisklasse: Mellomklasse Kraftkilde: El-drevet Slanglengde: 9 meter Maks. trykk: 135 bar Effekt: 2,3 kW Vanntemperatur: 60 °C Vannforbruk: 500 liter/time Vekt: 20 kg

Stihl RE 129 Plus er en høytrykksspyler som har mange designelementer som gjør den veldig fleksibel og praktisk å bruke. Slangen kobles til maskinen med hurtigkobling, og det samme gjør de forskjellige munnstykkene til håndtaket, slik at det er enkelt å ta disse av og på. Slangetrommelen er montert øverst og har innebygd "styring" for slangen, slik at den ruller seg opp på en pen måte.

Slangen er hele 9 meter lang og er forsterket med ståltråd for bedre holdbarhet. Det følger ikke med noen store mengder tilbehør, bare to forskjellige munnstykker – et flatt munnstykke og et roterende munnstykke. Maskinen kan oppnå et godt vanntrykk, og i kombinasjon med en vanntemperatur på 60 grader skal den kunne håndtere de fleste typer smuss.

Smart designet

Denne høytrykksspyleren får generelt høye karakterer i en test hos PriceRunner. Testeren beskriver den som en kraftig maskin som kan håndtere det meste, og mener at dette er en av de aller beste høytrykksvaskerne i denne prisklassen. Den får også ros for den lange slangen og for å ha flere smarte designløsninger.

Det mest overhengende problemet med denne modellen ifølge testen på PriceRunner er at den er veldig tung (20 kg). Testeren medgir imidlertid at dette også medfører at den står veldig støtt, og at den høye vekten bare er et problem hvis man skal flytte på den ofte. Slangelengden måles også til å være noe kortere enn det Stihl oppgir.

  • God slangelengde
  • Smart design
  • Kraftig
  • Tung
  • Slangen er kortere enn det produsenten oppgir
95