0 100 87 1

Test: Siemens WM14W4L7DN - Utstyrt med en utholdende motor

Prisklasse: Mellomklasse Type: Frontmatet Energiklasse: A+++ -30 % Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 49 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 84,8 x 59 x 59,8 cm Vekt: 73 kg

Det finnes vaskemaskiner som har motorer med såkalte karbonbørster. Dette er en komponent som i likhet med mange andre slites over tid og må byttes ut. Flere vaskemaskiner fra Siemens har imidlertid motorer uten karbonbørster, noe som gjør dem mer stillegående og dessuten mer holdbare. Siemens går så langt som å gi 10 års garanti på motorene i sine vaskemaskiner.

Har du det ekstra travelt, er det et 15-minutters program med både vask, skylling og sentrifugering. VarioPerfect-funksjonen justerer vasketiden automatisk etter mengden vask. Programmene inkluderer blant annet programmer for skjorter, dynetrekk og ullplagg.

Vasker bomull bra, men er høylytt iblant

Råd & Rön gir ikke denne vaskemaskinen mer enn middels høy vurdering – 63 av 100. De gir aller lavest vurdering for hvor høylytt maskinen er ved sentrifugering, hvor godt den skyller bomull, og hvor enkel bruksanvisningen er å forstå. De opplever også at symbolene for programmene ikke er spesielt enkle å forstå seg på.

På den annen side gir de bruksanvisningen pluss for at den er veldig grundig, og de synes også at maskinen sentrifugerer veldig bra. Vaskeresultatet for bomullsplagg får også pluss i margen, og det samme gjør vannforbruket og støynivået under vask.

  • Holdbar motor
  • Hurtigprogram
  • Detaljert bruksanvisning
  • Oppleves som høylytt ved sentrifugering
  • Vanskelig forståelige symboler
87

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - augusti 2019
Experttest av 151 tvättmaskiner