Test: Siemens iQ700 WT47W568DN - Beste varmepumpetrommel

Høy funksjonalitet til en grei pris

Produkt: Tørketromler Type: Varmepumpetrommel Innmating: Front Energiklasse: A++ Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 64 dB Mål: 84 x 63 x 60 Vekt: 56 kg

Siemens iQ700 er en svært kompetent tørketrommel, med gode tørkeresultater, god plass til klesvask og en attraktiv pris. Den har også smarte funksjoner som forsinkelse av tørkeprogrammet og belysning på innsiden av trommelen. Den har også spesialprogrammer for ting som håndklær, tepper og skjorter.

Denne trommelen har også såkalt elektronisk fuktdetektering. Dette er en funksjon designet for å spare energi, da trommelen selv kan føle av hvor fuktig vasken er. Hvis maskinen merker at vasken er tørr, avbrytes programmet selv om programmet ikke er ferdig kjørt.

I likhet med kondenstrommelen Bosch WTW875M8SN har iQ700 ikke tømming av vannet med slange, noe som skyldes at den har en selvrengjørende kondensator, som betyr at maskinen må ta vare på vannet for dette formålet. Videre har trommelen energiklasse A++ og plass til 8 kg vask.

Hos Råd & Rön for iQ700 middels høye vurderinger av tørkingen. Maskinen får imidlertid lave vurderinger når det gjelder hvor skrukkete plaggene blir når de kjøres i denne trommelen. De gir også dårlige skussmål for hvor godt den tørker på forskjellige bomullsprogrammer. iQ700 blir likevel vår testvinner, basert på hvor mange funksjoner den har, og den romslige trommelen.

  • Elektronisk fuktighetsdetektering
  • Selvrengjørende kondensator
  • Belysning i trommelen
  • Testere finner at vasken er rynket etter tørking
91