Test: Nilfisk C 130.2-8 - Sparsomt med tilbehør

Produkt: Høytrykksvaskere Prisklasse: Mellomklasse Kraftkilde: El-drevet Slanglengde: 8 meter Maks. trykk: 130 bar Effekt: 1,8 kW Vanntemperatur: 40 °C Vannforbruk: 520 liter/time Vekt: 11 kg

C 130.2-8 fra danske Nilfisk leveres ikke med noen overflod av tilbehør, men en 8 meter lang slange og et vanntrykk på 130 bar betyr at den skal fungere bra for vanlige folk. Det vanskeligste smusset vil den sannsynligvis ikke klare, men for eksempel å spyle av bilen skal ikke være noe problem.

Modellen kommer med ett sprøytemunnstykke, ett roterende munnstykke og en flaske rengjøringsmiddel som kobles rett på munnstykket for påføring på overflaten som skal rengjøres. Det følger dessverre ikke med noe terrassemunnstykke, men Nilfisk har et stort utvalg av ekstra tilbehør til denne maskinen, inkludert terrassemunnstykker.

God rengjøring, men ikke så lett å bruke

Denne høytrykksvaskeren får ganske høye karakterer fra Råd & Rön og får også deres "Godt kjøp"-merke. De gir høye karakterer for hvor godt spraymunnstykket og det roterende munnstykket gjør rent. De roser også det at spraymunnstykket er skånsomt mot overflaten som rengjøres, men de er ikke like fornøyd med det roterende munnstykket.

Videre gir Råd & Rön lave karakterer for hvor enkelt det er å koble til munnstykkene, hvor enkle knappene og bryterne er å håndtere, og hvor enkelt maskinen kan flyttes og oppbevares. De synes heller ikke at håndboken er spesielt lett å lese og målte også et høyt lydvolum fra maskinen, selv om testpanelet siden ikke opplevde det som spesielt høyt.

  • Medfølgende roterende munnstykke
  • God slangelengde
  • Nokså tung
  • Ikke noe medfølgende terrassemunnstykke
84

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - juli 2018
Experttest av Nilfisk C 130.2-8

Råd & Rön - mars 2017
Experttest av 13 högtryckstvättar