Test: Melitta Easy - Enkel og brukervennlig

Produkt: Kaffetrakter Prisklasse: Budsjett Dryppestopp: Ja Effekt: 1 050 W Automatisk avslåing: Ja Timer: Nei Integrert kaffekvern: Nei Kapasitet: 1,25 liter Kanne: Glasskanne

Kannen rommer 1,25 liter, som tilsvarer ca. 10 kopper kaffe og er i tråd med det som kan betraktes som standard. Trakteren har dryppestopp og slår seg av automatisk av 40 minutter etter start. Effekten ligger på 1050 watt, og trakteren bruker standard 1x4 filtre.

Filterholderen kan tas av, noe som er praktisk når du skal kaste det gamle filteret, eller hvis den skal rengjøres. Både filterholderen og kannen kan utmerket godt vaskes i oppvaskmaskin. For å gjøre traktingen litt mer oversiktlig har kannen markeringer for antall kopper på håndtaket.

Lett å håndtere, men hvordan smaker kaffen?
Denne kaffetrakteren får blandede vurderinger hos Råd & Rön. Den får pluss for hvor godt den holder kaffen varm, både ved full kanne og ved minst mulig mengde. Men framfor alt får den veldig høye poeng for hvor enkel den er å håndtere, for eksempel når det gjelder å fylle på vann og kaffe, og å håndtere filterholderen.

De største minuspunktene er den utydelige vedlikeholdsinformasjonen i bruksanvisningen og også utførelsen vedlikeholdet. Energiforbruket og traktetiden er andre ting som får lavere karakterer; for eksempel tar det nesten ti minutter å trakte en full kanne. Råd & Rön mener også at kaffen blir for syrlig.

  • Enkel å håndtere
  • Automatisk avslåing
  • Delene kan vaskes i oppvaskmaskin
  • Ingen timer
87

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare