Test: Melitta Aroma Signature DeLuxe - Hjelper deg med å holde styr på kalken

Produkt: Kaffetrakter Prisklasse: Mellomklasse Dryppestopp: Ja Effekt: 1 520 W Automatisk avslåing: Nei Timer: Ja Integrert kaffekvern: Nei Kapasitet: 1.25 liter Kanne: Glasskanne

En kaffetrakter vil etter hvert få en viss oppbygging av kalk, og det er derfor viktig å kjøre en avkalking med jevne mellomrom. Melitta Aroma Signature DeLuxe gir deg beskjed når det er på tide, og du angir hvor hardt vann du bruker, slik at trakteren vet hvor ofte dette må gjøres, siden vannets hardhet bestemmer kalkdannelsen.

Ellers har den en gjennomsiktig vannbeholder med belysning som gjør den lettere å lese av, og den automatiske avslåingen kan programmeres i 30, 60 eller 90 minutter. Det finnes også en funksjon for å gi maksimal aroma til små mengder kaffe, og de avtakbare delene tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

En testvinnende kaffetrakter
Aroma Signature Deluxe ble testvinner da Råd & Rön testet 47 forskjellige kaffetraktere. Den får veldig høye karakterer for hvor lett den er å vedlikeholde, hvor brukervennlig håndboken er, hvor lett den er å håndtere, hvor raskt den trakter kaffen, og hvor godt den bevarer kaffens varme ved full kanne.

På minussiden får den lavere vurdering for evnen til å holde en mindre mengde kaffe varm, hvor stort vanntapet er under trakting, samt for energiforbruket. Trakteren får også nokså lave karakterer for hvordan kaffen smaker, da Råd & Rön kommenterer bitterheten og syren i kaffen.

  • Automatisk avslåing
  • Gir beskjed når det er på tiden med avkalking
  • Opplyst vannbeholder
  • Ingen timer
90

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Juli 2018
Experttest av Melitta Aroma Signature DeLuxe

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare