0 100 93 1

Test: Lifebike C-Mute Speed - Velbygget, men nedstrippet el-sykkel

Produkt: El-sykkel Rammetype: Herre Modellår: 2019 Antall gir: 9 Støtdempere: Nei Bremsetype: Skivebrems Vekt: 22 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-Ion Batterikapasitet: 10,4 Ah Ladetid: 6 timer Maksimal rekkevidde: 80 km

Lifebike C-Mute Speed er en el-sykkel som har et veldig stilrent, nedtonet design. Batteriet er integrert i rammen, og styret har et innebygd display som viser hastighet, gir og batterinivå. Den har ni forskjellige gir å velge mellom og fem forskjellige effektmoduser styrt av en bevegelsessensor.

Som de fleste el-sykler på markedet i dag er den utstyrt med hydrauliske skivebremser. Den har imidlertid bremser fra Tektro, mens mange konkurrenter bruker Shimano-bremser. Tektro-bremser er generelt billigere, men har likevel et rykte på seg for å fungere godt, så det trenger ikke nødvendigvis være et minus.

Treg å tråkke uten el-driften på
Lifebike C-Mute Speed får totalt sett god omtale i en test hos PriceRunner. Testeren gir den ros for at den er robust bygget med god byggekvalitet, og for at batteriets plassering gjør at sykkelen føles stabil. Motoren oppleves som kraftig, og syklingen føles naturlig og smidig når el-assistansen er på.

Testeren mener imidlertid at sykkelen føles treg å tråkke uten el-assistanse. Håndtakene får også minus i margen for at de er ukomfortable, samtidig som testeren også påpeker at disse er enkle å bytte ut. En annen ting som trekker ned vurderingen, er mangelen på tilbehør som pakkeholder, lås og sprutskjermer, selv om disse kan kjøpes separat.

  • Velbygd
  • Stabil
  • Naturlig og smidig el-assistanse
  • Tregtråkket uten el-assistanse
  • Lite komfortable håndtak
  • Mangler en del tilbehør
93

Disse testene har vi gjennomgått

PriceRunner - juni 2019
Experttest av sju modeller av elcykel