0 100 93 1

Test: Kärcher K7 Full Control Plus Flex - Beste premiumhøytrykksvasker

God maskin, men dårlig med tilbehør

Produkt: Høytrykksvaskere Prisklasse: Premium Kraftkilde: El-drevet Slanglengde: 10 meter Maks. trykk: 180 bar Effekt: 3 kW Vanntemperatur: 60 °C Vannforbruk: 600 liter/time Vekt: 17,6 kg

I likhet med enkelte andre høytrykksvaskere fra Kärcher har denne modellen ikke noe medfølgende tilbehør, men munnstykket på det tilhørende spylerøret kan stilles inn på flere forskjellige måter. I tillegg til den vanlige høytrykkstrålen kan den stilles inn på en roterende stråle og påføring av rengjøringsmiddel. Vanntrykket kan reguleres med knapper på håndtaket.

Slangen er hele 10 meter lang, og maskinen kan generere et vanntrykk på 180 bar. Vannet spruter ut i en takt på 600 liter per time og har dessuten en temperatur på 60 grader, i motsetning til billigere modeller der 40 grader er det vanligste. Alt dette gjør at maskinen skal kunne håndtere de fleste typer rengjøring.

Enkel å bruke med smarte løsninger

Denne høytrykksvaskeren får 8 av 10 i karakter fra Smartworld, som kaller den "høytrykksvaskernes Ferrari". De beskriver den som pen med smarte, innebygde løsninger og mener at den er veldig enkel å bruke. Trykkregulatoren på håndtaket er en ting som bidrar til dette. Deres oppfatning er at dette er en effektiv maskin med flere bruksområder.

Det følger imidlertid ikke med noe tilbehør, noe Smartworld også trekker for, blant annet fordi tilbehør kan være ganske dyrt. Testeren medgir samtidig at mengden tilbehør Kärcher selger til sine maskiner, er imponerende.

Denne maskinen blir vår testvinner i denne prisklassen.

  • Trykkregulering på håndtaket
  • Digitalt display
  • Allsidig munnstykke
  • Ikke noe medfølgende tilbehør
  • Noe tung
93

Disse testene har vi gjennomgått

Smartworld - april 2017
Experttest av Kärcher K7 Full Control Plus Flex