0 100 91 1

Test: Evobike Sport-8 250W - Komfortabel å sykle på

Produkt: El-sykkel Rammetype: Herre Modellår: 2018 Antall gir: 8 Støtdempere: Ikke oppgitt Bremsetype: Skivebrems Vekt: 22 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 10,4 Ah Ladetid: 6 timer Maksimal rekkevidde: 60 km

Evobike Sport-8 250W er utstyrt med et styre med et bakbelyst LCD-display som gir deg kontroll over hvor mye el-motoren skal hjelpe til, noe som kan justeres i fem trinn. Det viser også batteristatus, hastighet og kjørt distanse. Sport-8 har LED-belysning bak og foran, som også den kan justeres via LCD-displayet.

Den maksimale rekkevidde du kan få ut av batteriet, er 60 km. Når batteriet først tar slutt, tar det opp til seks timer å lade det helt opp igjen. Girsystemet kommer fra Shimano, og det er åtte forskjellige gir å velge mellom. Ellers er sykkelen utstyrt med skivebremser og pakkeholder.

Kanskje ikke veldig forseggjort

Denne modellen får høy karakter av Aftonbladet, som beskriver den som lett og komfortabel å sykle på. Testeren synes også at den er utstyrt med praktisk beskyttelse, og at overgangen er myk når man veksler mellom motor av og motor på.

På den annen side mener testeren at motoren har litt problemer i oppoverbakke, og han mener også at noen av delene på sykkelen ikke er de mest forseggjorte. For eksempel peker han på at skivebremsene ikke er hydrauliske, og at LCD-displayet kan være litt vanskelig å lese av.

  • Kort ladetid
  • Komfortabel
  • Kort rekkevidde
  • Problemer i oppoverbakke
91

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar