Test: Electrolux Flexcare EDP2074PDW - Billig maskin for deg som klarer deg med noe enkelt

Produkt: Tørketromler Type: Kondenstrommel Innmating: Front Energiklasse: B Kapasitet: 7 Lydnivå: 65 dB Mål: 85 x 54 x 60 cm Vekt: 36 kg

Electrolux Flexcare legger seg lavere i pris enn mange av konkurrentene, og for pengene får man en nokså nett maskin med enkelte smarte funksjoner. Den veier bare 36 kg, som er lettest av alle kondenstromlene i testen vår. Den har også innebygd mulighet for å tømme vannet med slange.

Tromlen på denne maskinen snurrer i begge retninger, noe som gjør at klærne ikke setter seg fast i hverandre, og at de dermed blir mindre skrukkete. Den gir deg også fleksibilitet under installasjonen, siden døren er vendbar, noe som selvfølgelig er praktisk siden plasseringen kan avgjøre om det er mer praktisk å åpne døren til høyre eller venstre.

En ting som taler imot Electrolux, er at Flexcare bare har energiklasse B og et enkelt design uten vindu på døren, som kanskje ikke appellerer til alle. Den har elektronisk fuktdetektering, noe som betyr at den kan slå seg av hvis vasken er tørr før programmet er ferdig kjørt. Forsinkelsen er justerbar til opptil 24 timer.

Electrolux får ikke toppkarakter for tørkingen hos Råd & Rön, først og fremst på grunn av hvordan den håndterer bomull og syntetisk stoff. Den får også lav vurdering for hvor mye energi den forbruker under tørking, både når det gjelder tørking av bomull og syntetisk stoff.

  • Lavere pris
  • Lett, elektronisk
  • Fuktdetektering
  • Lav energiklasse
77