Test: Electrolux EKF7500 - Beste budsjettkaffetrakter

Ha kaffen klar når du vil

Produkt: Kaffetrakter Prisklasse: Budsjett Dryppestopp: Ja Effekt: 1 080 W Automatisk avslåing: Ja Timer: Ja Integrert kaffekvern: Nei Kapasitet: 1,375 liter Kanne: Glasskanne

Hvis du har en tendens til å ha det travelt om morgenen eller bare vil gjøre det litt mer behagelig for deg, kan denne kaffetrakteren være til hjelp. Den har en timer som lar deg stille inn starttid, slik at du kan ha kaffen klar når du våkner om morgenen. Det er også mulig å gjøre innstillinger for aromaen, noe trakteren ellers gjør automatisk.

Etter traktingen holder trakteren kaffen varm i 40 minutter før den slår seg av. Det er nivåmerking både på siden av trakteren og på kannen. Trakteren har et stilig hus i rustfritt stål, og filterkurven er avtakbar. Den har også dryppestopp.

God aroma i kaffen
EKF7500 får nokså høye karakterer fra Råd & Rön. Blant de mer fremtredende plusspunktene er varmebevaringsevnen med full kanne, en god bruksanvisning og kaffens aroma. Den får også jevnt over høye karakterer for håndterbarheten.

På den andre siden av spekteret gir Råd & Rön trakteren minus for vanntapet i forbindelse med bryggingen, som varierer mellom en og to centiliter i Råd & Röns målinger. De gir også lave vurderinger av energiforbruket under trakting, og den ferdige kaffen får noe trekk for syre og bitterhet.

  • Timer
  • Automatisk avslåing
  • Aromainnstilling
  • Kaffen oppleves som noe bitter og sur i test
93

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Juli 2018
Experttest av Electrolux EKF7500

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare