0 100 93 1

Test: Ecoride Sense - Utstyrt med punkteringsbeskyttelse

Produkt: El-sykkel Rammetype: Dame Modellår: 2017 Antall gir: 8 Støtdempere: Nei Bremsetype: Skivebrems Vekt: 20 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 11,6 Ah Ladetid: 7 timer Maksimal rekkevidde: 125 km

Ecoride Sense er utstyrt med fotbrems bak og en hydraulisk skivebrems foran. Den har en rekke komponenter fra Shimano, som er en av markedslederne innen el-sykkelkomponenter, blant annet motor, batteri og turcomputer. Displayet er for øvrig av LCD-type.

Turcomputeren lar deg velge mellom en rekke forskjellige assistansemoduser, blant annet Eco, Normal og High, og den kan også vise turteller, kilometerteller og batteriets rekkevidde. Rammen og forgaffelen er laget av aluminium, og hele sykkelen har en relativt lav vekt på 20 kg. Dekkene har punkteringsbeskyttelse.

Høy byggekvalitet, men motoren avgir en del lyd

Allt Om Elcyklar gir Ecoride Sense karakter 4 av 5. De gir pluss i margen for utstyrsnivået og mener generelt at motoren fungerer veldig bra. Men testeren gir først og fremst gode karakterer på byggekvaliteten og understreker at sykkelen føles solid bygget og at den skal klare kaldere klima uten problemer.

Selv om testeren som nevnt mener at motoren generelt er god, reagerer han likevel på at motoren har en tydelige vinenede lyd som blir ekstra fremtredende i stille omgivelser, og han mener også at motoren ikke føles like kvikk som på andre modeller som har samme motor. Når motoren ikke hjelper til, opplever testeren også at sykkelen føles litt tungtråkket.

  • Velbygget
  • God rekkevidde
  • Relativt lett
  • Motoren oppleves som høylytt
  • Tungtråkket uten assistanse
93

Disse testene har vi gjennomgått

Allt om elcyklar - 2018
Experttest av Ecoride Sense

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar