Test: Bosch WAT283L8SN - Energieffektiv og allergivennlig

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Budsjett Type: Frontmatet Energiklasse: A+++ Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 49 dB Sentrifugehastighet: 1400 rpm Mål: 84,8 x 59 x 59,8 cm Vekt: 70 kg

Dette er en av de billigste maskinene i testen vår, men absolutt ikke den dårligste. Energiforbruket er veldig bra (offisielt 30 % lavere enn grensen for A+++), og kapasiteten er godkjent.

Maskinen har en funksjon som Bosch kaller VarioPerfect, som lar deg velge om du vil ha et raskt program eller et økonomisk program (økonomiske programmer pleier å være lengre). Med ett knappetrykk velger du om du vil ha et program som er 65 % raskere eller 50 % mer økonomisk.

Ellers er programvalget variert, med spesialprogrammer for blant annet skjorter, ekstra skylling, finvask og et spesialprogram som er mer allergivennlig. Avhengig av hvor lenge programmet har kjørt, kan du også sette det på pause og laste inn mer vask

Lavt desibelnivå

Det offisielle støynivået er utrolig lave 49 desibel, men svenske Råd & Rön opplever imidlertid ikke at maskinen er spesielt stillegående og gir maskinen lave karakterer, spesielt for lydnivået ved sentrifugering. Generelt får maskinen gode karakterer for vaskeresultatet, men trekk for skylleevnen.

Samlet sett er dette en svært kapabel maskin som gjør jobben til en lavere penge enn konkurrentene. Den er vel verdt å vurdere om du ikke trenger den aller nyeste teknologien.

  • Energieffektiv
  • Allergivennlig
  • VarioPerfect-funksjonalitet
  • Oppleves ikke som spesielt stillegående av testerne
89

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner