Test: Bosch AQT 35-12 Plus - Tilbehør for rengjøring av balkongen

Produkt: Høytrykksvaskere Prisklasse: Budsjett Kraftkilde: El-drevet Slanglengde: 5 meter Maks. trykk: 120 bar Effekt: 1,5 kW Vanntemperatur: 40 °C Vannforbruk: 350 liter/time Vekt: 5,53 kg

Bosch AQT 35-12 Plus er en praktisk liten høytrykksvasker for deg som er ute etter en letthåndterlig maskin til enklere oppgaver. Vanntrykket er 120 bar, som generelt ikke er nok for grovrengjøring, men lettere smuss skal den kunne klare bra. Maskinen veier ikke mer enn 5,53 kg, og håndtaket kan foldes sammen for å forenkle oppbevaringen av maskinen.

Det tilhørende spylerøret har ett munnstykke med tre forskjellige funksjoner: vanlig høytrykksstråle, lavtrykksstråle med såpefunksjon samt roterende stråle. I tillegg til spylerøret medfølger også et rengjøringsmunnstykke for flatt underlag, som balkonger eller garasjeoppkjørsler. Maskinen har innebygd oppbevaring for slange, ledning og tilbehør. Den har ingen innebygd rengjøringsmiddelbeholder, men den kan ta inn middel fra en ekstern beholder.

Lettmontert, men ikke veldig rask

Denne høytrykksvaskeren får både ris og ros fra Råd & Rön. De gir blant annet pluss for at maskinen er enkel å montere, og for at det er lett å koble til slangene. De synes også at høytrykksstrålen og den roterende strålen er gode for rengjøring, og de opplever også at høytrykksstrålen ikke forårsaker skader på overflaten som skal rengjøres.

Råd & Röns testere er derimot mindre imponert over hvor lenge rengjøringen tar. De opplever den også som høylytt og gir trekk for hvor mye vann maskinen bruker under rengjøringen. Terrassemunnstykket får ikke spesielt gode vurderinger, og testerne synes ikke at maskinen er spesielt enkel å flytte rundt på eller å oppbevare.

  • Lett
  • Medfølgende terrassemunnstykke
  • Allsidig spylerør
  • Testere opplever ikke at rengjøringen går spesielt raskt
90

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - mars 2017
Experttest av 13 högtryckstvättar

Which? - februari 2014
Experttest av Bosch AQT 35-12 Plus