Test: Klippo Champion - Klassisk gressklipper

Produkt: Gressklippere Kraftkilde: Bensin Klippeflate: 1000 m² Oppsamler: Nei Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 2,3 kW Klippebredde: 48 cm Maks. klippehøyde: 6 cm Antall høydemoduser: 5 stk. Lydnivå: 96 dB Vekt: 26,3 kg

Klippo er kjent for å bygge gressklippere med meget god holdbarhet, og Champion kan nærmest betraktes som en klassiker. Klippos gressklippere er umiddelbart gjenkjennelige med sine gule, røde og svarte farger. Champion har en god klippebredde på 48 cm og håndterer gresset gjennom såkalt bioklipping, der gresset finstrimles og strøs utover plenen.

Champion skal kunne klare en plen på opptil 1000 m². Dessverre er denne modellen ikke selvgående, men samtidig er den ikke den tyngste gressklippen på markedet, så det bør ikke være noe problem å skyve den rundt på plenen. Den er ikke spesielt stillegående; lydnivået ligger på 96 desibel, men det er ikke uvanlig for en bensingressklipper.

Skråninger er ikke noe problem

Klippo Champion får beskjedne 64 av 100 i karakter hos Råd & Rön. De synes den er veldig bra på å klippe vått gress og tykkere gress, og de mener også at den klarer seg godt i bakker og på ujevnt underlag. Bioklippingen får også et pluss i margen.

På den annen side får den dårlige vurderinger når det gjelder bensinforbruket, og de mener også at gressklipperen er høylytt. Videre mener de at den ikke er helt enkel å montere, og de liker heller ikke hvordan plenen ser ut rett etter at den er klipt.

  • God klippebredde
  • God på vått og tykt gress
  • Flere høydemoduser
  • Ingen oppsamler
  • Høylytt
  • Dyr
85

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - April 2019
Experttest av Klippo Champion

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare