Test: Colgate Proclinical A1500 - Pusser bra, men ikke veldig stille

Produkt: Elektrisk tannbørste Prisklasse: Mellom Børsteinnstillinger: 3 Batteritid: 30 min Rotasjoner per min: Ikke oppgitt Børstehoder inkludert: 3 Timer: Ja Innebygd timer: Ja Trykksensor: Ja

Tannkrem og "manuelle" tannbørster fra Colgate finner du i husstander rundt om i hele Norge, men de selger faktisk også el-tannbørster. Disse produseres som oftest av teknikkleverandøren Omron, som også produserer flere ulike profesjonelle produkter innen helse og omsorg.

Tannbørstens design er veldig rett frem, håndtaket er hvitt, og hodet er noe vinklet. Det finnes to knapper: en av/på-knapp og en for å velge pusseinnstilling. Det finnes tre forskjellige innstillinger, og hvilken du har valgt, ser du på et lite display ved siden av knappene.

Tannbørsten har også sensorer som gjør at den pusser på forskjellige måter avhengig av hvordan du holder den. Tanken er at den skal tilby forskjellig pussing når du pusser tennene, fra når du pusser rundt tannkjøttet. Akkurat som de fleste el-tannbørstene på markedet i dag har den en timer som viser når det har gått to minutter. Det følger også med tre børstehoder.

Mer høylytt enn de fleste

T3 – en engelsk nettside med massevis av produkttester og guider – har testet denne tannbørsten og gir den blandede tilbakemeldinger. De sier den pusser bra nok, men at den har andre problemer. Blant annet opplever de den som veldig høylytt og litt mer "hardhendt" enn andre tannbørster.

Funksjonen som automatisk justerer hastigheten, er ikke god nok, og T3 opplever at det fungerer bedre med en av de andre pusseinnstillingene. At det tar en hel dag å lade opp tannbørsten igjen, synes de også er altfor lenge.

Dette er likevel en tannbørste T3 anbefaler, da de anser den for å være godt konstruert. Har du derimot ikke noe spesielt budsjett å forholde deg til, mener de at du gjør et bedre kjøp hvis du går for en Philips- eller Oral-B-tannbørste i den litt høyere prisklassen.

  • Velprodusert
  • Digitalt display
  • Tre børstehoder følger med
  • Høylytt
  • Noe dyr
89

Disse testene har vi gjennomgått

T3 - juni 2016
Experttest av Colgate Proclinical A1500