0 100 89 1

Test: Bosch SPV69T80EU - Bra, men dyr

Produkt: Oppvaskmaskin Kategori: Smal oppvaskmaskin Type: Integrert Kapasitet: 10 kuverter Lydnivå: 44 dB Energiklasse: A+++ Justerbar overkurv: Ja Lengde (Mål): 82 cm Bredde (Mål): 45 cm Høyde (Mål): 55 cm Vekt: 40 kg Vannforbruk per oppvaskkjøring: 9,5 liter

Bosch utmerker seg med konsekvent å produsere hvitevarer med god holdbarhet og mange gode funksjoner. Akkurat denne oppvaskmaskinen har en særlig høy energiklasse og noe høyere kapasitet enn visse konkurrenter, men prisen kan oppfattes som avskrekkende høy.

Den nedre kurven kan justeres på forskjellige måter, avhengig av hvilken type oppvask du vil sette inn. Enten kan du justere holderne for å få inn flere tallerkener, eller du kan gjøre kurven helt flat for å få inn for eksempel en hel haug med kjeler. Den øvre kurven er justerbar i høyden, og en spesiell bestikkhylle følger også med.

Det finnes et tilvalg på flere av programmene for at maskinen skal skylle med opp til 70 grader i 10 minutter, noe som skal være ekstra hygienisk, for eksempel hvis du har barn og må vaske opp en tåteflaske eller har allergi i husholdningen. Hvis du har det ekstra travelt, kan du forkorte programmene med opptil 66 %.

Indikasjon av gjenværende tid

Hvis du for eksempel skal vaske opp kjeler eller annen oppvask som kanskje må vaskes litt "hardere", er det en funksjon som heter IntensivZon, der den nedre kurven spyles med høyere trykk og høyere temperatur. Følsom oppvask bør plasseres på den øverste hyllen i denne modusen.

Mens det finnes andre oppvaskmaskiner som projiserer fargede lyspunkter på gulvet for å vise om programmet er ferdig eller ikke, viser denne maskinen nøyaktig hvor lang tid som gjenstår, og hva programstatusen er. Maskinen er også opplyst på innsiden.

Maskinen får gode skussmål av det danske forbrukermagasinet Tænk, som gir den mye ros for oppvask- og tørkeresultat. Også Råd & Rön har testet den, men de gir trekk for at øko-programmet er for langt. De gir imidlertid desto høyere skussmål for blant annet kvalitetsinntrykk og for hvor lett det er å ta ting inn og ut av den. Den høye prisen er imidlertid ikke noe man bare kan se bort fra.

  • Høyeste energiklasse
  • Hygieneprogram
  • Belysning
  • Langt øko-program
  • Dyr
89

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - februari 2019
Test av 135 diskmaskiner