0 100 96 1

Test: AL-KO Highline 51.5 SP-A - Effektiv tungvekter

Produkt: Gressklippere Kraftkilde: Bensin Klippeflate: 1800 m² Oppsamler: Ja, 70 liter Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 2,1 kW Klippebredde: 51 cm Maks. klippehøyde: 8 cm Antall høydemoduser: 7 stk. Lydnivå: 89 dB Vekt: 38 kg

Denne gressklipperen gir deg en rekke valgmuligheter for hvordan gressavfallet skal håndteres. Hvis du ikke vil ha alt gresset i oppsamleren, kan du stille inn klipperen til enten å kaste ut gresset på sidene eller bak. Du kan også kjøre såkalt bioklipping, der gresset finstrimles og strøs utover gressplenen for å gi den næring. Hvis du velger å bruke oppsamleren, rommer den hele 70 liter gress.

Klippebredden er god, 51 cm, og det er syv forskjellige innstillinger for klippehøyden som stilles inn med en spak på siden av maskinen. Laveste klippehøyde er 3 cm og høyeste er 8 cm. Gressklipperen er selvgående og har en maksimal klippeflate på 1800 m².

Klipper veldig bra, men ikke så lett å flytte på

Highline 51.5 SP-A får den høyeste karakteren av alle bensindrevne gressklippere i Råd & Röns test og nest høyeste vurdering av alle modeller uansett kraftkilde. Den får meget gode vurderinger for klippeevnen, både på standardplener, i bakker og på ujevnt underlag. Verken langt eller vått gress er noe problem. Den vurderes også som veldig enkel å håndtere.

Råd & Rön synes imidlertid at den ikke er veldig god på å klippe rundt hindringer, og de synes også at den er vanskelig å bære (noe som skyldes den høye vekten). Den beskrives også som høylytt. Rengjøringen gir også minus i margen, og Råd & Rön anser den heller ikke som spesielt energieffektiv.

Denne gressklipperen blir vår testvinner i kategorien for bensindrevne gressklippere.

  • God klippebredde
  • Klipper veldig bra
  • Stor oppsamler
  • Tung
  • Høylytt
96

Disse testene har vi gjennomgått

Bauhaus
Kundrecensioner av AL-KO Highline 51.5 SP-A

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare